Helyi közélet

2014.04.30. 17:44

Hajdúböszörmény hiphop-nagyhatalom lehet?

Hajdúböszörmény - A Hip-Hop International Hungary által szervezett világbajnoki válogatón hatalmas sikert aratott a Hajdúböszörményi Black Time Tánciskola (BLT) április 21-én.

Hajdúböszörmény - A Hip-Hop International Hungary által szervezett világbajnoki válogatón hatalmas sikert aratott a Hajdúböszörményi Black Time Tánciskola (BLT) április 21-én. A rangos versenynek, amelyen az ország legjobb hiphop-táncosai gyűltek össze, a Budapesti Operettszínház adott helyet. A megmérettetésre négy kategóriában lehetett nevezni, korosztályra és létszámra osztva a versenyzőket. Ebből a junior kategóriát az Elek László által felkészített,hét fős Dr. Ready nevű formáció nyerte meg.

A 10-11 és 12 éves gyerekekből álló csapat eredetileg a Csillag Születik című televíziós műsorra készült, de a tehetségkutató elmaradt, így egy kis koreográfiaátalakítás után, búfelejtőként úgy döntöttek, hogy elindulnak e rangos versenyen. Nem kevesebb volt a tét, mint megszerezni az indulás jogát a Las Vegasban megrendezésre kerülő világbajnokságra.

– Maximálisan teljesítették feladatukat, hiszen a dobogó legfelső fokára sikerült felállniuk. Jelenleg szponzort keresünk, hogy kiutazhassanak a gyerekek Amerikába a bajnokságra augusztusban – fogalmazott Elek László.

A Virágkarneválról ismerősek

A hajdúböszörményi Black Time Tánciskola évek óta remekül működik, tagjai felléptek a debreceni Virágkarneválon is. Tanárai arra törekszenek, hogy a tánc oktatásán túlmenően egy jó közösségbe kovácsolják a hiphop-tánc rajongóit. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a tánciskola-hálózatnak országosan több, mint 800 tanítványa van. A tánciskola élete nem csak a tánclépések átadásáról és koreográfiák betanításáról szól, hanem a mozgás megszerettetéséről és az egymás iránti tisztelet megtanításáról is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában