Helyi közélet

2014.04.11. 11:48

Épül a hegy

Debrecen - Egyre nagyobb a Kishegyesi út és a Derék utca sarkon található sitthalom.

Debrecen - Egyre nagyobb a Kishegyesi út és a Derék utca sarkon található sitthalom.

A városban 1998-ban elindult egy olyan mozgalom, amely „hegyet” szeretett volna összehordani, építeni az alföldi városba. Amikor a dolognak híre ment, néhányan messzeföldről, például Hollandiából és a washingtoni Fehér Ház kertjéből is küldtek hozzá kevéske földet. A kezdeményező civilek a megvalósítás céljára a város tulajdonában lévő Tócóvölgyet nézték ki.

A tervek szerint a domb ötven méter magas lett volna, csaknem akkora, mint a Petőfi téri huszonkét emeletes toronyház. A lankákra szánkózásra és extrém-sportolásra alkalmas pályát, kávéházat és egy lépcsős részt terveztek. Még Debrecen főépítésze, Kováts Ákos is a kezdeményezés mellé állt.

Pénz hiányában a dologból azonban semmi nem lett.

Álomból valóság

Tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy az egykor kiszemelt területen, a Tócóvölgy szélén, a Kishegyesi út és a Derék utca sarkon elkezdődött valami, megjelent egy „sitthegy”. A régóta üresen álló egykori gázcseretelep előtti zöldterületre, előbb valaki több köbméternyi útépítési törmeléket hordott, majd aszfaltdarabokat rakott rá. Később háztartási szemét is megjelent.

A domb azóta egyfolytában növekszik, a legmagasabb pontja már három méter körül van.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában