Helyi közélet

2014.04.10. 16:20

Enyedi Sándor önálló estje Debrecenben

Debrecen - A Debreceni Zenész Klub április 11-i alkalmának vendége Enyedi Sándor gitáros, énekes, zeneszerző. Önálló estje április 11-én (pénteken) 21 órakor kezdődik a DMK Belvárosi Közösségi Házban (Kossuth u. 1.).

Debrecen - A Debreceni Zenész Klub április 11-i alkalmának vendége Enyedi Sándor gitáros, énekes, zeneszerző. Önálló estje április 11-én (pénteken) 21 órakor kezdődik a DMK Belvárosi Közösségi Házban (Kossuth u. 1.).

Néhány szóban az előadóról

Már fiatalon elvarázsolta a zene világa. 7 évesen önállóan tanult meg tangóharmonikán. 10 éves korában ezzel a hangszerrel tagja lehetett az iskolai zenekarnak, majd néhány év múlva helyi együttesükben citerán, furulyán magyar népzenét játszott. Első zenekarát Orion néven 14 éves korában alapította.

17 évesen dobolt szórakozó helyeken, zongorázott balettiskolákban. Több hangszeren is megtanult, azonban számára mindig a gitár volt a legkedvesebb. Az OSZK debreceni stúdiójának felkérésére évekig gitárt tanított. Zenélt külföldön, a Kati és a Kerek Perec együttessel, (Kiss and Round Kicks) néven, majd saját zenekarával: az Orion Dance Band-del.

16 éves kora óta folyamatosan ír dalokat,maga és mások számára (zene, szöveg) és a stúdiótechnika lehetőségeivel élve egyedül hangszereli valamennyit. Részt vett az 1997-es Juventus Pop- Rock Fesztiválon, ahol Baby Vége című dalával bekerült a Televíziós elődöntőkbe.

Első sikeres albuma Slágerparádé címmel jelent meg a POPSYSTEM kiadónál. A produkcióban közreműködött két dalban Papp Rita és Bodnár Attila is.

A szerelem oly szép címmel, a Shadows melódiájára írt szövegével felkerült a MAHASZ slágerlistájának élére és a dal videoklipjét akkor az MTV1 vasárnapi turmix műsorában több alkalommal is láthatta a nagyközönség.

A Házibuli című lemezen, régi magyar slágereket dolgozott fel. Írt dalt Delhusa Gjonnak Indián nyár című albumára Tiltott szerelem címmel.

A többi között hangszereléseket készített Komáromi István Kívánom című rock szerzeményére. A nyíregyházi Mandala Színház részére, a Négyszögletű kerek erdő, Mikkamaka gyere haza c. zenés mesejátékokhoz, a János Vitéz musical-hez, valamint más énekes előadóművészek számára.

Nemrég szülővárosa önkormányzatának felkérésére, a hajdúk letelepítésének 403. évfordulójára megkomponálhatta élete első Himnuszát.

Az ezt követő évben, egy koncerten itt mutatta be 50 éves blues című lemeze zenei anyagát.

A 2012-ben meghirdetett Barta Tamás Gitárverseny első helyezettjeként, az LGT Maraton koncertsorozaton együtt zenélhettem a legendás együttessel.

- Debreceni Művelődési Központ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában