Helyi közélet

2014.04.10. 18:42

Elvadult tájon gázoltak

Debrecen - Mindössze két fát vágtak ki, négy tized hektár tölgyes pótlására 4,4 hektárnyit telepítettek, 195 hektár leromlott területre építkeztek és cserébe 600 hektár „vad, dzsindzsás” földet tettek rendbe és népesítettek be növényekkel – sorolták az Audi gyár tanúként kihallgatott képviselői, akik úgy vélik, megfelelően kompenzálták a gyár bővítésével okozott természeti károkat.

Debrecen - Mindössze két fát vágtak ki, négy tized hektár tölgyes pótlására 4,4 hektárnyit telepítettek, 195 hektár leromlott területre építkeztek és cserébe 600 hektár „vad, dzsindzsás” földet tettek rendbe és népesítettek be növényekkel – sorolták az Audi gyár tanúként kihallgatott képviselői, akik úgy vélik, megfelelően kompenzálták a gyár bővítésével okozott természeti károkat. A Zs. Ferenc vesztegetési perében csütörtökön a Debreceni Törvényszéken meghallgatottak szerint furcsa volt, hogy „az ország másik feléből érkezett” környezetvédők léptek fel a tervezett építés ellen Győrben, s a Tiszántúli Természetvédők Társulatával való kapcsolatfelvétel után egyre nyilvánvalóbbá vált számukra, hogy „pénzszerzés szándéka húzódik meg” a háttérben.

HBN

Folytatás a Naplóban és a naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában