Helyi közélet

2014.04.16. 12:29

Brutális rongálás Fancsikán

Debrecen - Felháborító, brutális rongálással kellett szembesülnie pénteken a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak.

Debrecen - Felháborító, brutális rongálással kellett szembesülnie pénteken a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak. A Debreceni Erdőspusztákon tavaly év végén kialakított egyik erdei pihenőhelyen vandál módon tönkretették a padokat és az asztalokat. Az ismeretlenek motorfűrésszel elvágták az erdei bútorok lábát, és a faanyagot magukkal vitték. Valószínűleg megzavarhatták őket, mert három asztalt és egy padot nem bántottak.

Az anyagi kár több mint 500 ezer forint, a történtek miatt rendőrségi feljelentést tettünk. A pusztítás azért is megdöbbentő, mert tavaly éppen a nagyszámú kiránduló és turista miatt döntöttünk úgy, hogy jelentős közjóléti beruházás sorozatot hajtunk végre Debrecen környékén, az Országos Kéktúra útvonala mentén.

Az elmúlt hónapokban felújítottuk a Fancsikai kilátót, rendbe tettünk egy 8,1 kilométeres turistautat az Erdőspusztákon, és stabilizáltunk egy 4,3 kilométeres kerékpározható utat is. A túraútvonal mellett 21 új fedett és fedetlen pihenőhelyet létesítettünk, Hármashegyen pedig tíz meglevő berendezést (padokat, asztalokat, tűzrakóhelyeket) korszerűsítettünk.

Arra kérjük az erdőjárókat, hogy figyeljenek oda jobban környezetükre, és próbálják megbecsülni ezeket a létesítményeket. Megrongálva az ilyen pihenőhelyeket, mások pihenését, kikapcsolódását zavarhatják meg, tehetik tönkre, nem beszélve a kárba veszett fejlesztési forrásokról – hívta fel a figyelmet Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

- NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában