Helyi közélet

2014.04.30. 10:31

Balesetmentes közlekedést a hosszú hétvégére is

Hajdú-Bihar - Fokozott ellenőrzésre kell számítaniuk a járművezetőknek Hajdú-Bihar megye útjain a hosszú hétvége alatt. Cél a közlekedési balesetek megelőzése.

Hajdú-Bihar - Fokozott ellenőrzésre kell számítaniuk a járművezetőknek Hajdú-Bihar megye útjain a hosszú hétvége alatt. Cél a közlekedési balesetek megelőzése.

A hosszú hétvégék remek alkalmat nyújtanak a kiránduláshoz, a családi programokhoz és a kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz. Ezeken a napokon „útra kel az ország” és a jó időre tekintettel a járművezetők előveszik a kerékpárjaikat, a motorosok száma is megsokszorozódik, ennek eredményeként néhány napra a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő, mely fokozott veszélyekkel jár.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség, így a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság is fokozott ellenőrzést rendelt el a megye útjain. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít az agresszív, vagy ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A fokozott rendőri jelenlét célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a kerékpárosokra és a motorkerékpárral közlekedőkre is.

Kérjük a tisztelt gépjárművezetőket, hogy a hosszú hétvége során is tartsák be a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat. A nagyobb forgalomból adódó esetleges torlódások esetén legyenek türelmesek, s már előre számítsanak hosszabb utazási időre.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában