Helyi közélet

2014.03.05. 12:21

Otthonra lelhet az irodalom a múzeumban

Debrecen – A tervek szerint még az idén megnyílik az új, állandó irodalmi kiállítás.

Debrecen – A tervek szerint még az idén megnyílik az új, állandó irodalmi kiállítás.

Átmenetileg – március 3-tól – bezárta kapuját a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum. A Péterfia utcai épület felújítására és az új, állandó kiállítások első ütemének megvalósítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma 20 millió forintot adott Debrecen önkormányzata részére – tudatta kedden Nehéz Attila sajtóreferens.

A tervek szerint még az idén megnyíló új, állandó irodalmi kiállítás alkalmas lesz rendhagyó irodalomórák megtartására. A gazdag és sokszínű debreceni gyűjtemény legfontosabb célközönsége az általános és középiskolás réteg. Amíg Csokonai világát külön egység mutatja majd be, a XIX–XX. századi Debrecen irodalmának legfontosabb alakjaival digitális táblán ismerkedhetnek meg a látogatók. Fontos szerepet kap az interaktivitás és a látványvilág. Az előadó- és foglalkoztatóteremben a kiállításokhoz kapcsolódó programokra: múzeumpedagógiára, irodalmi estekre és előadásokra, író-olvasó találkozókra várják az érdeklődőket – derül ki a közleményből.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában