Helyi közélet

2014.03.19. 14:43

Nézőpont: A látszat néha csal

<em>Harminc évig volt a csapat menedzsere, ez idő alatt a Bundesliga legnagyobb hatalmú vezetőjévé nőtte ki magát, összesen 36 trófeát nyert az együttese</em>. <strong>Szabó Dóra írása</strong>.

Harminc évig volt a csapat menedzsere, ez idő alatt a Bundesliga legnagyobb hatalmú vezetőjévé nőtte ki magát, összesen 36 trófeát nyert az együttese. Szabó Dóra írása.

Felkarolta egykori csapattársait, az alkoholproblémákkal küszködő Gerd Müllernek ő ajánlott munkát a klub utánpótlásában.

Szerepe volt abban, hogy az egylet 2003-ban 2 millió eurós kölcsönnel segítette ki a pénzügyi gondokkal küzdő Dortmundot.

A közélet népszerű alakja, társaságát politikusok is keresték, kiváló viszonyt ápolt például Angela Merkel kancellárral. Rákérdezhetek? A „Tiszta ember” becenévre hallgató Uli Hoenessre, a Bayern München elnökére gondolsz?

Egyszerűen butaság az adócsalás, mert a végén úgyis minden kiderül. Értelmetlen dolog néhány márka megspórolása miatt börtönbe kerülni – nyilatkozta még 2002-ben az egyik országos német napilapnak.

Tavaly januárban feljelentést tett saját maga ellen, amiért eltitkolta az adóhatóság előtt, hogy jelentős összeget tart egy svájci számlán.

Hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró értékre elkövetett adócsalás miatt három és fél éves börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az emberek elfordultak tőle, egy felmérés alapján a lakosság nagy része csalódott benne.

Rákérdezhetek? Az adócsaló Uli Hoenessre, a Bayern München exelnökére gondolsz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában