Helyi közélet

2014.03.26. 14:00

Megújult a gyermekek (lakás)otthona

Debrecen - Közel hétmillió forintból kívül-belül megszépült a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon.

Debrecen - Közel hétmillió forintból kívül-belül megszépült a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon.

Új bútorok közt, felújított épületben készülhetnek az életre azok a rászoruló gyermekek, akik különböző okok miatt kerülnek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő Ladik utcai lakásotthonokba. A fenntartó és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megújult épületet szerdán adták át.

Testvéreikkel együtt

A korábban önkormányzati, 2013 óta viszont a főigazgatóság fenntartásában működő gyermekotthon tizenegy lakásotthonban és egy különleges ellátást is nyújtó egységben biztosítja Hajdú-Bihari Megye gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeinek ellátását. Fontos kiemelni, hogy a fiatalok itt családias légkörben nevelkednek, koedukáltan, a testvéreket pedig 25 éves korig mindig együtt helyezik el. Az itt felcseperedő gyermekek a lakásotthonokban megvalósuló csoportgazdálkodásnak köszönhetően elsajátíthatják a háztartás-vezetés rejtelmeit, ezáltal sikeresen készülhetnek fel az önálló életre.

Fontos a beilleszkedés

Az intézmény dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kertvárosi lakókörnyezetbe beilleszkedve jó kapcsolatot építsenek ki a környék lakóival, a szomszédokkal. A gyermekek integrációjának elősegítése érdekében együttműködnek a közeli általános iskolákkal és óvodákkal.

A Freedom Közösségi Ház programjain, rendezvényein szívesen részt vesznek a lakásotthonokban élő fiatalok, hiszen ők maguk is érzik, hogy ott szabadidejüket hasznosan tölthetik el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában