Helyi közélet

2014.03.20. 09:57

Maradnak Debrecenben a bírók

Debrecen - A március 1-jétől érvényes megállapodás 2015. június 30-ig szól.

Debrecen - A március 1-jétől érvényes megállapodás 2015. június 30-ig szól.

– A saját ügyeinket nem érinti, ezért nem ró megoldhatatlan feladatot a Debreceni Ítélőtáblára, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal a Fővárosi Ítélőtábla ügyeihez rendelte ki a Debreceni Ítélőtábla 24 bíróját – mondta dr. Balla Lajos, a cívisvárosi táblabíróság elnöke. Hozzátette: sem az eljárások időtartama, sem pedig a színvonala nem változik – szögezte le.

A hírről a Népszabadság számolt be csütörtökön. A lap online kiadása azt írta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla „állományába rendelte a debreceni bírákat”. Dr. Balla Lajos azt mondta, erről nincs szó. – A március 1-jétől érvényes együttműködést úgy kell elképzelni, mintha a Fővárosi Ítélőtáblának egy új épülete is nyílt volna, amiről megállapodást írtunk alá annak elnökével, dr. Fazekas Sándorral – jegyezte meg. Ennek értelmében a tárgyalásokat a cívisvárosban tartják majd, ítéletet viszont a Fővárosi Ítélőtábla nevében hirdetnek.

Handó Tünde döntését az indokolja, hogy a Fővárosi Ítélőtábla túlterhelt az ottani magas ügyszám miatt. Az már bizonyos, hogy 160 ügy biztosan érkezik a cívisvárosba.

HBN

További részletek a Napló pénteki számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában