Helyi közélet

2014.03.03. 14:31

Magunkhoz édesgetjük a tavaszt

Debrecen - Csokoládécsemégék, kóruskiválóságok és szinkronsztárok színesítik a XXIII. Debreceni Tavaszt.

Debrecen - Csokoládécsemégék, kóruskiválóságok és szinkronsztárok színesítik a XXIII. Debreceni Tavaszt.

Az újjáéledés évszakában egy korábbi cívisvárosi hagyományos programot is felvirágoztatnak. – A Szinkronszemle 1964–ben indult, három évvel később pedig Debrecenben lelt otthonra, majd közel két évtizeden át városunkban gyűltek össze a szakma nagyjai. Az Apolló mozi mindhárom termének digitalizálása újra lehetőséget adott a rendezvény megszervezésére.

A világon az egyik legszínvonalasabb a magyar szinkron, itthon ez egy önálló rendezés — fogalmazott Kósa Lajos, polgármester a Debreceni Tavasz kulturális és gasztronómiai programjait beharangozó sajtótájékoztatón hétfőn. Az ország egyik legrangosabb filmes eseményén Ráckevei Anna „angol hangja” ugyan nem lesz jelen, de többek között Meryl Streep magyar hangja dönt a tíz kiválasztott alkotás hangszínészi alakításairól március 6. és 8. között.

Debrecenben versengenek a Kórusmuzsika Európa Nagydíjáért svéd, ír és Puerto Rico–i énekkarok március 21–22–én előtte – csütörtökön – itt lesz a Magyar Jazz Ünnepe majd 27–én a Muzsikás Együttes jubileumi koncertje.

– A vasárnap nyíló Tavaszi Tárlattal kezdve és a DESZKA, majd a Nagyon Rövid Filmek Fesztiváljával zárva egészen májusig igyekeztünk olyan programokat kínálni, amellyel „felkészülten” feltöltődve indulhatunk a nyárba – mondta Bódor Edit, a a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tegnapi sajtóeseményen bemutatták Debrecen csokoládéját. A mogyoró és mézeskalács ízeket harmonizáló finomságot a város kézműves csokoládéboltjának mesterei, Paulovichné Nagy Nerella és Mercs Emese készítették a tavalyi Kézműves Csokoládé Napok közönségének véleményét is felhasználva. A csokiünnep idén március 29–30–án lesz.

HBN–HABE


Debrecen – Minden eddiginél hosszabban, kilenc napon keresztül élvezheti a közönség a kortárs magyar drámairodalom legjavát a cívisvárosban: március 21. és 29. között rendezik meg Debrecenben immár 8. alkalommal a Deszka Fesztivált – derül ki a Csokonai Nemzeti Színház honlapján közzétett híradásból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában