Helyi közélet

2014.03.11. 19:04

Két évtized után muszáj lesz menniük

Debrecen - A kiköltöztetés réme fenyeget egy népes családot az Apafája utcán. Úgy tűnik, Balogék nem voltak elég óvatosak.

Debrecen - A kiköltöztetés réme fenyeget egy népes családot az Apafája utcán. Úgy tűnik, Balogék nem voltak elég óvatosak.Lakatos Balog László attól tart, hozzátartozóival együtt hamarosan hajléktalanná válik, miután határozatot kapott arról, hogy költözzenek ki. A Naplónak elmondta: 1995-ben – két tanú által hitelesített szerződésben lefektetve – 250 ezer forintért vett kis lakást egy Júlia-telepi sorházban, az Apafája utca 31. szám alatt. A szoba-konyhába feleségével és négy gyermekével költözött be. Az ingatlanban víz nincs, a közeli csapos kúthoz járnak, a fűtésről vaskályhával, sparhelttel gondoskodnak. A tető tavaly télen beázott, a plafon leszakadt. A tűzoltók megállapították: az épület életveszélyes.

A férfi felesége asztmás beteg. Gyermekei és tíz unokája a szomszédos lakásokban élnek, de mint fogalmazott, magyar családok is laknak az épületben. Bérleti díjat soha nem kértek tőle, de a villanyszámlát és szemétdíjat fizetnek. A rossz körülmények miatt Lakatos Balog László néhány éve a várostól, a megyétől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is másik lakást kért, de nem kapott. Ehelyett a Cívis Ház Zrt.-től levél érkezett a múlt év végén. A cég megírta, hogy a Balogék lakta ingatlan önkormányzati tulajdon és az elmúlt 19 évben bérleti díjat kellett volna fizetni érte…

Miért nem korábban?

Lakatos Balog László ezután elment a földhivatalba, ahol megpróbált utána nézni a tulajdonviszonyoknak. Azt mondták neki, hogy a térkép szerint senkié. Ennek ellenére adtak házszámot, amire közgyógyászati igazolványt is kapott. Az ügy bíróságra került, ahol első körben a városnak adtak igazat és a március 12-én – azaz ma – esedékes következő tárgyalás után valószínűleg a kilakoltatás következik. A férfi nem érti, az önkormányzat miért csak 19 év után jött rá, hogy valami nem stimmel? Miért nem szóltak korábban?

HBN-OCs

További részletek a Napló holnapi számában és a naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában