Helyi közélet

2014.03.13. 07:09

Jegyzet: Fehér foltok

<em>Mit nekünk nyoma veszett utasszállító, mikor izgalmas, konspirálásra lehetőséget teremtő kérdésekkel teli a magyar közélet is! Az őszödi beszéd kiszivárogtatása körüli rejtélyeknek se szeri, se száma.<strong>&nbsp;</strong></em><strong>Szabó Zsolt László jegyzete</strong>.

Mit nekünk nyoma veszett utasszállító, mikor izgalmas, konspirálásra lehetőséget teremtő kérdésekkel teli a magyar közélet is! Az őszödi beszéd kiszivárogtatása körüli rejtélyeknek se szeri, se száma. Szabó Zsolt László jegyzete.Ennek eddig csak egyetlen hihető magyarázata került elő, az is Kósa Lajostól, aki – bevallása szerint – Szijjártó Péter segítségével ereszkedett le egy ötös kötélen a Balaton-parti kormányüdülő kéményén. Erre most itt az újabb kérdésekkel teli ügy: ki küldött Tóth József polgári polgármesternek fehér porral töltött borítékot?

Kampány van, mondhatnánk, ilyenkor mindent szabad, a cél szentesíti az eszközt. Kínálja magát a válasz, hogy valamelyik politikai riválistól érkezett. Ez az elmélet azonban hamar megdől, ha rápillantunk a választáson indulók névsorára, ebben ugyanis hiába keressük a polgári városvezető nevét, nem találjuk. Vagy lehet, hogy a baloldali szövetségesek közötti belső villongás jeleit látnánk?

Netalán elképzelhető, hogy saját magának küldte Tóth a levelet – vállalva, hogy ezzel a szívbajt hozza a nejére –, így elterelve a figyelmet a szerdai tárgyalásról, amelyikben bűnpártolással vádolják? Ezen kívül még egy eshetőség juthat a nyomozók eszébe: e sorok írója küldte a poros borítékot a polgármester lakására, hogy legyen miről írni a mai újságban...

Azért valahol reménykedem abban, hogy Kósa Lajos is megszólal az ügyben, talán erre is lesz egy magyarázata.


Polgár - Életveszélyes fenyegetést kapott kedden Tóth József polgári polgármester.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában