Helyi közélet

2014.03.25. 15:15

Gépkocsikat tört fel a két tizenéves

Debrecen - Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a rendőrök azzal a két debreceni fiúval szemben, akik gépkocsikat törtek fel, rendszámtáblákat loptak el városszerte.

Debrecen - Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a rendőrök azzal a két debreceni fiúval szemben, akik gépkocsikat törtek fel, rendszámtáblákat loptak el városszerte.A nyomozás adatai szerint a rendőrséget értesítette telefonon egy állampolgár, aki Debrecenben, az István úti lakása erkélyéről felfigyelt az utcán két fiúra, akik egy parkoló tehergépjármű körül gyanúsan mozognak és az arra haladó járművek elől bujkálnak. A bejelentő azt is közölte, hogy a fiatalok a gépkocsi ajtaját, majd az ablakát is feszegetik. A bejelentést követően a helyszínre érkező járőrök a 15 és 16 éves fiúkat bűncselekmény gyanúja miatt elfogták és előállították őket a városi rendőrkapitányságra.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két helyi lakost, akik beismerő vallomást tettek, valamint olyan bűncselekmények elkövetését is elismerték, amelyek addig nem jutottak a rendőrség tudomására.

A megalapozott gyanú szerint a két fiú 2013 márciusától elfogásukig városszerte több mint egy tucat gépjárművet kísérelt meg feltörni, valamint rendszámtáblákat tulajdonítottak el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztály befejezte a lopás vétség kísérlet, lopás vétség és egyedi azonosító jel meghamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügy iratait 2014. március 21-én továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában