Helyi közélet

2014.03.05. 11:57

Be kell keríteni a Nagyerdőt?!

Debrecen - A tiltakozások ellenére hamarosan folytatják a drótkerítés építését.

Debrecen - A tiltakozások ellenére hamarosan folytatják a drótkerítés építését.Megdöbbentő látvány, hogy a debreceni parkerdő nyugati és bozótos déli szélén a hely rangjához méltatlan, egyszerű magas drótkerítést építenek.” Így kezdődik az a Napló Agóra internetes fórumán megjelent hozzászólás, amelyet Kiss József fogalmazott meg.

Majd így folytatódik: „A kerítésre néhány széles kaput is felszereltek, de ezek az erdei bejárást érdemben nem korlátozzák, legfeljebb növelik a ráfordítás költségeit, amelynek millióit ennél sokkal fontosabb célokra kellene elkölteni. Ennek a kerítésnek csak negatív hozadéka van. Mindenek előtt nagymértékben csorbítja az erdő természetes szépségének látványát, ami nagyon fontos számunkra. Mindezek alapján kérjük a város illetékes vezetőit, hogy a nevezett félkész kerítést bontassák el!

Kell a kerítés

Az Agórán erről kibontakozott vitában Balogh Julianna azt írja, hogy „a drótkerítés valóban nem szép, de a nagyvárosokban (London, Párizs) mindenhol bekerítik a közparkokat. Bizonyára van okuk rá. Itt is a védelem a cél. Ha drága kerítést csinálnának, akkor azért háborognának a városlakók! Ki kellene várni a végét, mert növényekkel befuttatva nem lenne rossz látvány. Ha most lebontanák, – amit többen kérnek – akkor azért lenne óriási felháborodás.”

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában