Helyi közélet

2014.03.13. 19:35

Bajban a befektetés miatt az ügyvezető

Hajdúböszörmény - 30 milliót fektetett be a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft., a pénz azonban már aligha lesz meg.

Hajdúböszörmény - 30 milliót fektetett be a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft., a pénz azonban már aligha lesz meg.Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a böszörményi képviselő-testület, miután úgy ítélte meg, hogy Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. (HHG) olyan gazdasági társaságnál fektetett be 30 millió forintot, amelynek erre nem volt jogosultsága. Ráadásul úgy tűnik, a tőke oda van! A 46 százalékban a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Kft., a fennmaradó részben pedig 15 települési önkormányzat által tulajdonolt HHG felügyelőbizottsági tagjai január 8-ai ülésükön határoztak arról: a tulajdonos önkormányzatoknak kell eldönteniük, hogy a rendőrséghez fordulnak-e.

– Megítélésünk szerint a társaság ügyvezetője, Will Csaba nem kellő körültekintéssel kötötte meg a szerződést. Ezért döntött úgy a testület, hogy feljelentést teszünk – mondta a Naplónak Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere. – Jogkörömnél fogva egyedül határoztam a befektetésről. A 30 milliós tőkét kezelő Cívis Global Brókerházat (CGB) a számlavezető bankunk fiókvezetője ajánlotta figyelmembe – mondta a HHG ügyvezetője. A kft.-t több mint tíz éves alapítása óta folyamatosan irányító Will Csaba közölte: a társaság nevében ő is feljelentést tett a CGB ellen, amely vezetőjét, K. Sándort őrizetbe vették csalás megalapozott gyanújával.

HBN

Toivábbi részletek a Napló holnapi számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában