Helyi közélet

2014.03.19. 10:15

Huszonnégy utca szilárdulhat

Debrecen - Az érintett ingatlanok tulajdonosainak maximum 55 ezer forintot kell fizetniük.

Debrecen - Az érintett ingatlanok tulajdonosainak maximum 55 ezer forintot kell fizetniük.Az önerős útépítések keretében idén legjobb esetben 24 utca kaphat szilárd burkolatot a városban. A polgármesteri hivatal jelenleg a nyomvonalak megtervezése, illetve a meglévő tervek felülvizsgálata mellett a közműszolgáltatókkal egyeztet a beruházásokról.

A tervekhez készülő költségvetések megszületése után tudják azokat az utcákat kiválasztani, melyek bekerülhetnek a megvalósítandók körébe. „Szerencsés esetben minden tervbe vett utca, utcaszakasz kivitelezése megvalósítható lesz” - írják kérdésünkre adott válaszukban.

Van pénz

A város nemrég elfogadott 2014-es költségvetésében a kertségi fejlesztési program keretében 498 millió forintot hagyott jóvá a lakossági kezdeményezésre megvalósuló út- és közműfejlesztésekre, mely a terveztetési, az engedélyetetési, a műszaki ellenőrzési és a kivitelezési költségeket is magában foglalja.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában