Helyi közélet

2014.02.27. 16:11

VII. Református Jótékonysági Bál Debrecenben

Debrecen - Február 28-án immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Református Jótékonysági Bált a Tiszántúli Református Egyházkerület a Kölcsey Központban.

Debrecen - Február 28-án immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Református Jótékonysági Bált a Tiszántúli Református Egyházkerület a Kölcsey Központban.

Kerületünk a bál teljes bevételét az anyagi nehézségekkel küzdő, a magyar nyelv és kultúra megőrzésén és továbbadásán fáradozó kőhalmi szórványdiákotthonnak adja.

Az otthonban nevelkedő diákok többsége nehéz anyagi körülmények között élő családból származik, többen nyelvi gondokkal is küzdenek. A bentlakás célja a román nyelvet nem ismerő székelyföldi gyermekek és az anyanyelvüket nehezen beszélő délerdélyi magyar gyermekek beiskoláztatása, egy hiteles ökumenizmus megélése és családi közösség megteremtése a család nélkül nevelkedőknek.

A diákotthon alapításától fogva nem kap állami támogatást. A cél, hogy bővülhessen az internátus, kialakíthassanak egy orvosi rendelőt és egy olvasótermet is, valamint hogy a mindennapok megélése könnyebbé váljon.

A kerület a befolyt összegből minden évben határon túli intézményeket támogat. Tavaly több mint háromszáz résztvevő és adományozó három és félmillió forinttal segítette a kárpátaljai fogyatékkal élő gyerekeket.

- Tiszántúli Református Egyházkerület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában