Helyi közélet

2014.02.13. 07:25

Választás 2014 - Harrach: támogatást a gyermekért kell adni

Polgár, 2014. február 12., szerda (MTI) - Támogatást a gyermekért és nem a gyermekből élőknek kell adni - jelentette ki a KDNP parlamenti frakciójának vezetője szerdán a Hajdú-Bihar megyei Polgáron.

Polgár, 2014. február 12., szerda (MTI) - Támogatást a gyermekért és nem a gyermekből élőknek kell adni - jelentette ki a KDNP parlamenti frakciójának vezetője szerdán a Hajdú-Bihar megyei Polgáron.

Harrach Péter a helyi művelődési központban rendezett rezsifórumon védelmébe vette a közmunkaprogramot, amely - mint kifejtette -, öntudatot ad a benne résztvevőknek, a gyerekeknek pedig példát, hogy dolgoznak és nem segélyért állnak sorba a szüleik.

Az új családtámogatási rendszerről szólva kiemelte a házasság és a család fontosságát. Olyan társadalomra van szükség, amely a munkára épül és amelyben szeretik a gyerekeket - mondta Harrach Péter hozzátéve, hogy ezt szolgálják az adóból a gyerekek után visszaigényelhető támogatások.

Külön kiemelte, hogy a kiskeresetűek a járulékokból és leírhatják a kedvezményt, így esetükben a bruttó jövedelem nettó bért jelent.

Harrach Péter figyelmezette mintegy 200 fős hallgatóságát, hogy a rezsicsökkentést több irányból támadják: a baloldal mellett Brüsszel és a külföldi cégek is mindent megtesznek ellene. A kormány ugyanakkor elszánt a rezsicsökkentés folytatásában, s ehhez kéri a választók felhatalmazását áprilisban - tette hozzá.

A kormánypárti politikus a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban kijelentette: a bővítésnek nincs biztonsági kockázata, és "alaposan előkészített, szakmai döntés született" az ügyben.

"Az oroszok a legjobbak ebben, s Oroszország nem a Szovjetunió" - mondta Harrach Péter, aki szerint a paksi nukleáris energia olcsóbb, mint az alternatív megoldások, s hosszabb távon biztosítja a rezsicsökkentés fenntartását.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában