Helyi közélet

2014.02.25. 17:23

Újra tüntettek a devizahitelesek

Debrecen - Bírósági ítéletre vártak, de csalódniuk kellett.

Debrecen - Bírósági ítéletre vártak, de csalódniuk kellett.Ismét csaknem 30 ember demonstrált kedden délelőtt a törvényszék Széchenyi utcai épületével szemben.

A Hajdú-bihari Koppány Csoport vezetője elmondta: azért vonultak fel, mert egyik devizahiteles társuk ügyét tárgyalta a bíróság. A hölgy 13 és 8 millió forint deviza alapú jelzáloghitelt vett fel lakásvásárlásra. A bank ezért 47 millió forintot kér vissza. A törlesztőrészletek szinte folyamatosan emelkedtek, utoljára már havi 220 ezret kértek tőle.

Miután ezt már nem tudta fizetni a pénzintézet a követelést átadta egy faktoring cégnek, mely havi 350 ezret követelt. Az egyik kölcsönt 5 a másikat 3 évig volt képes törleszteni. Ezután az ügyet végrehajtónak adták át. Ezt támadta meg a hölgy a bíróságon, ám az eljárás ennek ellenére folyik tovább - ismertette Stefánné Tóth Judit. Mint fogalmazott: „Abban reménykedtünk, hogy kedden másodfokon a hitelesnek kedvező ítéletet hoz a bíróság, de az ítélethirdetést március 6-ára halasztották.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában