Helyi közélet

2014.02.27. 11:29

Ováció, mint a filmekben

Debrecen - Ekkora közönség előtt még soha nem énekelt a Kodály Kórus.

Debrecen - Ekkora közönség előtt még soha nem énekelt a Kodály Kórus.

Sikerrel zárult a Morricone-turné februári szakasza. Hat európai nagyvárosban Párizsban, Prágában, Berlinben, Zürichben, Budapesten és Bécsben, összesen mintegy 80 ezer néző előtt, hatalmas sikert arattak a zeneszerző vezényletével a közreműködők.

Elégedett volt a magyar zenészek és énekesek teljesítményével a világhírű filmzeneszerző, Ennio Morricone.

Az európai koncertkörút februári szakasza lezárult, de áprilisban újra útnak indul a Csokonai Színház énekkarának tagjaival színesített Kodály Kórus és a budapesti Modern Art Orchestra, hogy a 85 éves mester legismertebb filmmelódiáival újabb városokat – Pozsonyt és Münchent – hódítson meg. Ekkora közönség előtt még soha nem énekelt a Kodály Kórus, ez egy különleges élmény – számoltak be az együttes tagjai. A misszió latin nyelvű főcímzenéjét jól elénekelni volt olyan nehézségű, mint egy oratorikus művet megszólaltatni.

A Kodály Kórust egyébként 1999 nyarán már vezényelte a mester Riminiben, így a viszontlátás örömével találkoztak újra vele az énekesek. A kórustagok szerint Ennio Morricone most is teljes szellemi frissességgel, pontosan vezényelte a koncerteket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában