Helyi közélet

2014.02.27. 18:45

Nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Gőgös Zoltánt Kun Péter tiszacsegei gazda

Debrecen, 2014. február 27., csütörtök (MTI) - Rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz és a személyét sértő kijelentései miatt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Gőgös Zoltán szocialista politikust Kun Péter ticsacsegei gazda. Ezt csütörtökön közölte Kun Péter az MTI-vel.

Debrecen, 2014. február 27., csütörtök (MTI) - Rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz és a személyét sértő kijelentései miatt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Gőgös Zoltán szocialista politikust Kun Péter ticsacsegei gazda. Ezt csütörtökön közölte Kun Péter az MTI-vel.

Az ügy előzménye, hogy a szocialisták agrárpolitikusa kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a hortobágyi földügyekben is tetten érthető Ángyán József korábbi államtitkár megállapítása, miszerint a kormányt zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, maffiacsaládok irányítják. Az MSZP-s képviselő kifejtette: a földosztást Kun Péter "bábáskodásával" bonyolították le, ő volt a bíráló bizottság elnöke, ugyanakkor ő maga is több mint 600 hektár földet nyert el, ami fölveti az összeférhetetlenség gyanúját. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Kun Péter ügyvivő a Kunszövetségben, amelynek elnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Szerinte a hortobágyi földügy így a kormányzatig is elérhet.

Kun Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: 15 éve él családjával életvitelszerűen tanyán, családi gazdálkodóként állattartással foglalkozik, több száz jószágból álló, saját tulajdonú állat állománnyal rendelkezik, ami a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatósága által meghirdetett földhaszonbérleti pályázati eljárásban való részvételét lehetővé tette.

"Az általam elnyert területek 90 százalékát már az elmúlt 5 évben is én használtam" - fűzte hozzá.

Kun Péter szerint minden alapot nélkülöz az a tényállítás, miszerint ő volt az értékelő bizottság elnöke. Kifejtette: sem az értékelésben, sem a döntés meghozatalában semmilyen formában nem működött közre, abban nem vett részt.

"A Kunszövetségnek alapító tagja vagyok, és a szövetség munkájában annak alapításától, 1998-óta veszek részt, így ezen felvetés teljesen értelmezhetetlen számomra" - reagált Gőgös Zoltán megállapításaira Kun Péter.

"A sajtóban megjelent híreket és nyilatkozatokat, valótlan tartalmú, becsületemet, jó hírnevemet sértő rágalomnak tekintem, amely miatt a szükséges jogi lépéseket megteszem. Mindemellett követelem Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő úrtól, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot személyemet sértő kijelentései miatt" - zárul Kun Péternek az MTI-hez eljuttatott közleménye.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában