Helyi közélet

2014.02.28. 08:02

Nézőpont: Acsarkodjanak még egy hónapig

<em>Nem lennék most Rézműves József helyében, az biztos! Élete delén kicsit túl, a bagaméri cigány ember úgy gondolta, hogy itt az ideje összegezni eddigi tapasztalatait, és a legfelsőbb politikai szinten tenni a vérei előbbre jutásáért</em>. <strong>Kovács Zsolt írása</strong>.

Nem lennék most Rézműves József helyében, az biztos! Élete delén kicsit túl, a bagaméri cigány ember úgy gondolta, hogy itt az ideje összegezni eddigi tapasztalatait, és a legfelsőbb politikai szinten tenni a vérei előbbre jutásáért. Kovács Zsolt írása.

Harcba száll az országgyűlési mandátumért. Hol is lehet ő a leghitelesebb, mint a cigány pártban. Felhatalmazás az induláshoz, beletette a saját és a támogatói pénzét, összegyűjtötték a kellő számú ajánlást, aztán... Aztán kiderült, hogy a cigány párt nem őt, hanem valaki mást is megbiztatott a jelöltséggel, aki ugyancsak összegyűjtötte az ajánlást, és a párt őt indítja a mandátumért. Rézműves József pedig fut a pénze után – szó szerint.

És nem lennék a parlamenti mandátumokért versenyt igyekvő egyik pártnak sem a tagja. Mert ennyire üres, semmitmondó, ocsmánykodó, visszafelé mutogató kampányt még nem éltem meg. Itt vagyunk a kampánynyitó után két héttel, a választás előtt négy héttel, és jószerivel fogalmunk sem lehet arról, hogy melyik politikai alakulat mit akar, ha megnyeri a választást.

A kormányzó pártszövetségről legfeljebb annyit lehet tudni, hogy folytatják az erősen központosított hatalomgyakorlást, megspékelve a rezsicsökkentés megvédésével. Leginkább pedig azt, hogy ádáz harcot folytatnak a kettővel ezelőtti miniszterelnök ellen. Harcolnak a múlttal. Lesik minden mozdulatát, miközben újabb és újabb bizonyítékokat kutatnak ki ténykedése szerintük csődkupacából. Persze megspékelik egy-egy újabb korrupciós üggyel, amely csupán arra jó, hogy az még inkább alázza a volt kormányfőt. Az immár összefogott ellenzék azzal foglalkozik, hogy bizonygassa, hogy ők aztán együtt vannak, és ha nekik jó így, akkor a választóknak sem lehet rossz. No, meg egy része azzal vitézkedik, hogy 2006 őszén a jelenlegi miniszterelnök szabadította-e a fővárosra a duhajkodó tömeget. Ez aztán a komoly ügy! Mindeközben az ország jó része egyetért azzal, hogy akkor ideje volt erőteljesen figyelmeztetni a regnáló hatalmat. És az akkori egyetértők száma nem csökkent annyival, hogy az bármiféle változáshoz elég legyen – szerintem. Ott van még a pálya jobb széle – onnan az jön befelé, hogy csak ők hitelesek, és hivatottak a katyvaszból kivezetni, a mélyből felemelni a nemzetet. De könyörgöm! Hogyan? Mivel?

Egyébként meg, igazuk van a pártoknak: nem ígérnek, nincs mit számon kérni! Acsarkodjanak még egy hónapig, aztán ki-ki szavazzon úgy, ahogyan a kampányban őt ért információk alapján a lelkiismerete diktálja.


Hajdú-Bihar - Az aláírások után a pénzéért harcol a 3-as választókerület egykori jelöltje.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában