Helyi közélet

2014.02.18. 17:18

Marihuána a püspöki palotában

Debrecen – Zömében debreceniek ülnek a vádlottak padjára egy kábítószeres ügy tárgyalásán.

Debrecen – Zömében debreceniek ülnek a vádlottak padjára egy kábítószeres ügy tárgyalásán.

Szövevényes drogsztori tárgyalása kezdődik csütörtökön a Debreceni Törvényszéken. Az ügy 16 vádlottja közül tízen debreceniek, és többen voltak már büntetve kábítószeres bűncselekmények miatt. Néhányan a rács mögött ismerkedtek össze, mások gyerekkori barátok.

Tatár Tímea törvényszéki szóvivő elmondta: a vádirat szerint az elsőrendű vádlott, P. Krisztina 2008-tól Budapesten működtetett tipikusan marihuána-termesztéshez használatos eszközöket, berendezéseket áruló üzletet. Professzionális cannabis ültetvények létrehozásában is segédkezett, Debrecenben például kettőhöz is ő biztosította a palántákat. Az egyik ilyen ültetvény a főtér melletti püspöki palota egyik lakásában, a másik egy halápi tanyán volt.

A két ingatlanban a másodrendű vádlott, D. Krisztián tevékenykedett, aki azt tervezte, hogy a Halápon nevelt palántákat a belvárosi lakásban – speciális körülmények között – fordítja termőre. A rendőrök 2011 májusában a tanyán 13, a lakásban 248 növényt találtak.

Egy másik vádlott, K. László Debrecenben, a Bayk András-kertben kezdett marihuána termesztésbe.

A harmadrendű vádlott, B. Tamás éppen kábítószeres bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztéséből szabadult, amikor felvette a kapcsolatot a szökésben lévő IV.r. vádlottal, L. Kálmánnal. A két régi bűntárs elhatározta, hogy cannabis termesztésbe kezd. Százszámra rendeltek palántákat Bécsből és Budapestről, hogy aztán egy nyíregyházi bokortanyában neveljék fel…

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában