Helyi közélet

2014.02.07. 15:18

Konyhai eszközöket kínáltak az időseknek

Hajdúdorog - A Készenléti Rendőrség járőrei és a hajdúdorogi körzeti megbízottak közösen intézkedtek.

Hajdúdorog - A Készenléti Rendőrség járőrei és a hajdúdorogi körzeti megbízottak közösen intézkedtek.

A körzeti megbízottak a Készenléti Rendőrség járőreivel közösen intézkedtek 2014. február 6-án 13 óra 45 perc körüli időben egy hajdúdorogi családi háznál.

A járőrök eljárás alá vontak három budapesti lakost, akik az utcán, engedély nélkül kínáltak eladásra konyhai felszereléseket az idős házaspárnak.

A rendőrök igazoltatták a két férfit és nő társukat, valamint jogosulatlan közterületi értékesítés szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek ellenük.

Az idős emberekre a legnagyobb veszélyt a vagyon elleni bűncselekmények jelentik. A sérelmükre elkövetett bűncselekmények során az elkövetők azt használják ki, hogy az áldozatok jószívűek, hiszékenyek, egyedül élnek. A biztonság nagyon sok esetben nem pénz, sokkal inkább óvatosság, odafigyelés kérdése.

Kérjük, fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait és ha gyanús személyek csöngetnek be Önhöz, ne nyisson ajtót! Házalókat ne engedjen be otthonába, tőlük ne vásároljon.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában