Helyi közélet

2014.02.27. 18:39

Két jelölt, egy kerület

Hajdú-Bihar - Az aláírások után a pénzéért harcol a 3-as választókerület egykori jelöltje.

Hajdú-Bihar - Az aláírások után a pénzéért harcol a 3-as választókerület egykori jelöltje.Hiába gyűjtött össze 586 támogató aláírást, mégsem indulhat Rézműves József a megye 3-as számú választókerületében a Magyarországi Cigány Párt (MCP) képviselő-jelöltjeként a parlamenti választásokon. Ennek oka, hogy a Debrecen egy részét, valamint többek között Hajdúhadházat és Bagamért is magába foglaló körzetben egy másik jelölt, Alföldi-Lakatos Gábort támogatja a szervezet.

– Nem tudtam arról, hogy a párt színeiben más is indulna a körzetben. Nem is gondolhattam, hiszen maga a pártelnök, Horváth József kérdezte meg, hogy vállalnám-e a jelölést, amire igent mondtam. Azért döntöttem így, mert 24 éve a romák felemelkedéséért dolgozom. Ezt a munkát szerettem volna a Parlamentben folytatni – magyarázza a bagaméri férfi, aki 1995 óta a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke, 2002 óta pedig önkormányzati képviselő.

Rézműves és csapata már aznap hozzálátott az aláírások összegyűjtéséhez, amikor átvette az ajánlóíveket. – Négy autóval, 14-en jártuk a választókerület 16 települését. Legalább 1500 kilométert mentünk a Nyíracsádtól Téglásig, a telefonszámlám pedig 50 ezer forintnál jár – jegyezte meg. Nagy kérdés azonban, hogy viszontlátja-e azt a 280 ezer forintot, amit elköltött.

HBN

További részletek a Napló holnapi számában és www.naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában