Helyi közélet

2014.02.14. 10:54

Hadházi razzia a fatolvajok ellen

Hajdúhadház - A fatolvajok többnyire csak szidják az erdőőröket, a tettlegesség szerencsére ritka.

Hajdúhadház - A fatolvajok többnyire csak szidják az erdőőröket, a tettlegesség szerencsére ritka.Az elmúlt napokban kicsit megzavargáltuk őket, aztán itt volt a tegnapi razzia a rendőrökkel, meg a házkutatásokkal; szóval lehet, hogy ma eseménytelen esténk lesz” – mondja Forgács Ferenc (a fatolvajok forgácsferije), miközben a jobbját nyújtja felém.

Rendőrből erdőőr

Házigazdánk valaha rendőrként dolgozott Hadházon, de lassan húsz éve már a helyi erdőbirtokosság szolgálatában áll erdőőrként. Társa (Józsi) gépkezelő ugyanott, de ilyenkor télen besegít Ferencnek és fiatal kollégájának a mindennapos „bújócskába”. Ők nevezik így a fatolvajokkal folytatott küzdelmüket. Van benne valami, hiszen minek lehetne hívni azt, amikor meglett emberek fák mögé bújva lesik (akár órákon át) a 20-30 fős bandában járó zsiványokat. Még bele se melegedtünk a beszélgetésbe, Ferenc máris lassít, és megállunk a 4-es főút egyik pihenőjében.

– Innen gyalog megyünk tovább – mutat kézi reflektorával a vadon felé, és már indul is; határozott léptei elárulják, hogy nem először teszi meg az utat, és ez engem is megnyugtat; némileg. De tényleg csak némileg, hiszen a fantáziám azért dolgozik… Még ott cseng a fülemben a néhány perce hallott történet, amikor a tolvajok Ferencet egy doronggal az erdő mélyén egyszerűen leütötték. Igaz, kaptak is érte vagy öt évet, de ez őt akkoriban aligha vigasztalta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában