Helyi közélet

2014.02.05. 13:05

Felfüggesztett börtön egy rendőrnek

Debrecen – A vádlott hasba rúgta az őrült módjára viselkedő sértettet.

Debrecen – A vádlott hasba rúgta az őrült módjára viselkedő sértettet.

A Debreceni Törvényszék ítéletét helyben hagyva, jogerősen 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla szerdán azt a rendőrt, aki 2010 áprilisában életveszélyesen bántalmazott egy neki folyamatosan ellenszegülő férfit. A rendőr egészen mostanáig aktív volt, a vádbeli bűncselekmény idején a debreceni kapitányság járőreként dolgozott.B. Tamás az utolsó szó jogán is hangsúlyozta, mennyire szereti hivatását és arra kérte a bíróságot, mérlegelje a sértett provokáló, kihívó, kifejezetten az egyenruhásuknak szóló magatartását.

A történet valóban rendkívüli, legalábbis a tekintetben, hogy a sértett előzmény nélkül pocskondiázni kezdte a vádlottat és női járőrtársát, akik szolgálati gépkocsijukkal a piros lámpánál várakoztak a Faraktár utcán. A férfi még a rendőrautót is leköpte, ami természetesen intézkedéshez, majd előállításhoz vezetett. Ennek során történt a bántalmazás, amit B. Tamás tagad.

További részletek a naplo.hu oldalon!

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában