Helyi közélet

2014.02.07. 08:55

Aluljáróban fogták el a verekedőket - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Hajdú-Bihar -  A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 4 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 24 főt állítottak elő, közülük 6 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Hajdú-Bihar -  A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 4 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 24 főt állítottak elő, közülük 6 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendőrök 4 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött.

Egy debreceni nagyáruházba 2014. február 6-án 12 óra 30 perc körüli időben bement két férfi és a bevásárlókosárba összeszedett árucikkeket az egyikőjük egy hátizsákba rejtette, majd a pénztártól fizetés nélkül távoztak. A biztonsági őr észlelte a lopást, ezért visszatartotta a tolvajokat a rendőrök kiérkezéséig.

A járőrök a tetteseket elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A rendőrök az 54 és 45 éves helyi lakosokat tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt meghallgatták, majd őrizetbe vették őket a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

A rendőrök 2014. február 6-án 15 óra 45 perckor, Debrecenben igazoltattak egy nőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a 31 éves helyi lakos ellen a Balmazújváros Rendőrkapitányság által csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kibocsátott elfogatóparancs van érvényben. G. Mónikát a járőrök elfogták és előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon engedték.

A rendőrséget hívta 2014. február 6-án 19 óra körüli időben az egyik debreceni sportbolt biztonsági őre, mivel tetten ért két fiatalt, akik a próbafülkében eltávolították az áruvédelmi eszközöket a ruhaneműkről, majd a termékeket ruházatuk alá rejtették és így akarták azokat fizetés nélkül elvinni az üzletből. A 18 és 19 éves helyi lakosokat a rendőrök elfogták és előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. S. Dávid és B. Róbert ellen a Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét hívta egy járókelő 2014. február 6-án 19 óra 50 perckor, mivel látta, hogy a debreceni Petőfi téri villamos megállóhelyen két férfi egy harmadikat bántalmaz. A helyszínen a járőrök tanúkat hallgattak meg, akik elmondták, hogy a két férfi odament a sértetthez és többször megütötték, megrúgták, majd a helyszínről elmenekültek.

A rendőrök a tudomásukra jutott információnak köszönhetően a közeli aluljáróban elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik tettest, a másik férfit pedig egy helyi buszjáraton sikerült kézre keríteniük.

A 28 és 37 éves helyi lakosokat a rendőrök előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. B. Barna és N. Jácint ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában