Helyi közélet

2014.02.10. 18:56

A fájdalom pusztán tünet - Orvoskongresszus Debrecenben

Debrecen - Orvoskongresszuson cserélnek tapasztalatot a különböző szakterületek képviselői.

Debrecen - Orvoskongresszuson cserélnek tapasztalatot a különböző szakterületek képviselői.Autoimmun betegségek, immungátló kezelés következtében kialakuló tuberkulózis és más fertőzések, zsíranyagcsere zavarok, köszvény, cukorbetegség, csontritkulás, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese működési rendellenességek reumatológiai aspektusai – csupán néhány a számos izgalmas, sok embert érintő téma közül, melyeket az idei Debreceni Reumatológiai Oktatási Program (DROP) kongresszuson megvitatnak a szakemberek február 13-15. között a Kölcsey Központban.

Ma már a köztudat sem csak a mozgásszervi megbetegedésekkel azonosítja a reumát, hanem egyre ismertebbé válik az a tény, hogy az ízületi fájdalom és a mozgáskorlátozottság csupán tünetek, melyek hátterében különböző gyulladásos, autoimmun és öröklődő betegségek is állhatnak.

– Ismét sikerült több mint 40 kiváló hazai és két külföldi előadót „megnyernünk az ügynek”. Külön öröm számunkra, hogy az Európai Reumaliga (EULAR) új elnöke, Maurizio Cutolo professzor is megtisztel bennünket előadásával, Kassáról pedig Zelmira Macejova docens asszony vesz részt – mondta el Prof. Dr. Szekanecz Zoltán, a kongresszus elnöke.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában