Helyi közélet

2014.02.27. 17:16

A csillogó strassz is veszélyt rejthet

Debrecen - Vízre dagadó labda és flitteres gyerekcipő a forgalomból kivont termékek között.

Debrecen - Vízre dagadó labda és flitteres gyerekcipő a forgalomból kivont termékek között.Huszonkétféle, gyermekekre veszélyes lábbelit, ruhát és játékot vont be a fogyasztóvédelmi felügyelőség megyénkben 2013-ban – tájékoztatott Barcsa Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója. Hangsúlyozta: a gyermekek számára készített termékek ellenőrzésére különösen nagy figyelmet fektetnek, ugyanis egy nem biztonságos termék használata akár tragédiához is vezethet.

Gyermekekre veszélyes

– A forgalomból kivont játékok közül az egyik legveszélyesebb egy kisméretű labda, amelyet ha víz ér, 170 százalékkal megnő a mérete. Ha a gyerek lenyeli, a szervezetében is megdagad – fogalmazott az igazgató. Ugyanakkor kiemelte, hogy a játékok mellett a ruházatoknál is több szabálytalanságot találtak. – A lábbeliknél figyeljük a flitteres, strasszos díszítést, mivel ha az könnyen letéphető, akkor a gyerek a szájába veheti és lenyelheti azt. De ezenkívül több mint tízféle ruha húzózsinórja is problémát okozott a fojtásveszély miatt – sorolta.

HBN-SZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában