Helyi közélet

2014.01.21. 10:15

Szex vezetés közben?

Debrecen - Százból harmincheten mobiloztak, négyen pedig szexeltek is már vezetés közben.

Debrecen - Százból harmincheten mobiloztak, négyen pedig szexeltek is már vezetés közben.A közlekedési balesetek majdnem nyolcvan százaléka gondatlanságból – nem az útviszonyoknak megfelelő vezetésből –, illetve figyelmetlenségből fakad. Melyek azok a leggyakoribb tevékenységek, amelyek a sofőrök figyelmét elvonják a vezetéstől?

Ha leesett…

A Genertel decemberi felmérésének adatai szerint a válaszadók pillanatnyi figyelmetlenségét leggyakrabban a padlóra leeső, illetve a kesztyűtartóban vagy a táskájukban lévő tárgyak utáni kutatás okozza – 46 százalékuk számolt be arról, hogy tett már ilyet. Emellett a sofőrök figyelmét – és legalább egyik kezét – leginkább a kihangosító nélküli telefonálás, illetve az evés-ivás vonja el a vezetéstől: egyharmaduknál már előfordult ilyen tevékenység, 10 százalékuk esetében rendszeresen is. Emellett SMS olvasása és írása, GPS beállítása, illetve az utassal való heves veszekedés szerepel a lista első helyein.

További részletek a naplo.hu-n és a szerdai Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában