Helyi közélet

2014.01.16. 12:23

Telefontorony nélkül maradni

Debrecen - A város jogi akadályt igyekszik gördíteni az újabb telefonátjátszó tornyok építése elé.

Debrecen - A város jogi akadályt igyekszik gördíteni az újabb telefonátjátszó tornyok építése elé.

„A kerekestelepi városrész jelenleg több dologgal terhelt, a közelben található például a repülőtér, a szemét- és a szennyvíztelep.” Ezért a város és a főépítészi iroda nemet mondott az egyik mobilszolgáltató azon tervére, hogy a Balaton utca vége felé egy kertes ház udvarára 30 méter magas telefonátjátszó tornyot állítsanak fel. Azt javasolták, hogy a lakott területektől legalább 200 méterre húzzák fel az építményt. Ezt azonban megfellebbezte a beruházó - mondta el a polgármesteri hivatal Várostervezési Osztályának vezetője, Sziiki Gyula azon a lakossági fórumon, amelyet szerda este a Gázvezeték utcai közösségi házban a témáról tartottak.

Mint arról beszámoltunk, a környéken élők attól tartanak, hogy az átjátszó miatt egészségkárosodást szenvednek és lemegy ingatlanjaik értéke. Ezért már csaknem ezren írtak alá egy tiltakozó ívet. A rendezvényre ugyan meghívták a vállalat képviselőit, de nem mentek el.

Aggodalmak

Az összegyűlt körülbelül 100 érdeklődő előtt a környéken élő Pincés Ernő arról beszélt, hogy azért sem akarnak adótornyot, mert szerinte már így is épp elég ilyen létesítmény van a közelben. Úgy vélte, hogy például a repülőtérnél, a salakmotorpályánál, vagy az elektromos szolgáltató telepén lévőket is bérelhetnék. Azt javasolta, hogy az ügyben írjanak levelet a norvég nagykövetségre.

Újvárosi Ferencné arról számolt be, hogy néhány szomszédjával közösen tiltakozó levelet vittek be a cég debreceni központjába, ahol azt nem vették át és arra hivatkoztak, hogy „kell a lefedettség”.

Héja Ferenc azt mondta: a mobilszolgáltató azt hirdeti magáról, hogy fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást. A jelek szerint ez nem így van.

Ifjú Hajdú Ferenc kijelentette: a más városrészekben található tornyokat is felül kellene vizsgálni.

HBN-OCs


Debrecen - Tiltakoznak a Balaton utcaiak a tervezett mobil-átjátszó torony ellen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában