Helyi közélet

2014.01.14. 14:50

Mi van 150 ezer forint felett?

Debrecen - Érdemes odafigyelnni, mert bizony könnyen ráfizethetünk az ingyenes készpénzfelvételre. Már csak néhány nap maradt arra, hogy leadjuk a bankunknál az ingyenes készpénzfelvételi igényünket.

Debrecen - Érdemes odafigyelnni, mert bizony könnyen ráfizethetünk az ingyenes készpénzfelvételre.

Már csak néhány nap maradt arra, hogy leadjuk a bankunknál az ingyenes készpénzfelvételi igényünket. Január 20-áig lehet ugyanis benyújtani az erre vonatkozó kérelmet, feltéve, hogy már februárban költségmentesen szeretnénk készpénzhez jutni. De mi történik február elseje után, ha 150 ezer forintnál többet szeretnénk felvenni vagy havi két alkalomnál gyakrabban akarunk készpénzhez jutni? Mire számíthat az, aki túllépi a limitet?

Észnél kell lenni

A harmadik készpénzfelvételért (vagy a 150 ezer forintot meghaladó összegért) már fizetni kell, és nem is keveset. Szakértők szerint a figyelmetlen vagy nemtörődöm ügyfél mindét esetben több száz vagy akár több ezer forint pluszköltségre számíthat. A Pénzcentrum kalkulációi szerint a pluszköltségeket először is úgy lehet megúszni, ha nem veszünk fel túl kevés készpénzt. Ha mégis arra kényszerülünk, hogy egy hónapon belül harmadszor is készpénzt kell felvennünk, akkor célszerű a saját bankunk ATM-jét felkeresni, a fiókokat azonban kerüljük el.

Ha mégis többször, keveset szeretnénk felvenni, akkor válasszunk olyan számlacsomagot, ahol minimálisak a további készpénzfelvétel költségei. 150 ezer forintnál nagyobb összeg felvétele helyett inkább érdemes utalni. Ha félmillió forintot szeretnénk felvenni, akkor a bank akár már az első két készpénzfelvétel során is felszámolhatja a vaskos ATM használati díjat és a 150 ezer forint feletti összegre fizetendő tranzakciós díjat. Az utalás ellenben a legtöbb bankban még mindig csak néhány száz forint vagy három ezrelékes díj terheli.

További részletek a naplo.hu-n és a szerdai Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában