Helyi közélet

2014.01.28. 07:26

Megkérdeztük: Mi a véleménye arról, hogy az állam finanszírozza a HPV-oltás költségét?

Debrecen – Édesanyám szerette volna, ha megkapom a HPV vírus elleni védőoltást, de eddig nem volt rá lehetőség. Nagyon jó dolognak tartom, hogy finanszírozza az állam, mivel elég borsos ára van – nyilatkozott lapunknak Tóth Evelin.

Debrecen – Édesanyám szerette volna, ha megkapom a HPV vírus elleni védőoltást, de eddig nem volt rá lehetőség. Nagyon jó dolognak tartom, hogy finanszírozza az állam, mivel elég borsos ára van – nyilatkozott lapunknak Tóth Evelin. Szolár Szabina szintén örül neki, hogy díjmentesen lehet hozzájutni a vakcinához. Mint mondta, minden lánynak ajánlja, hogy adassa be a védőoltást, mivel a méhnyakrák megelőzése nagyon fontos.

– Nem oltattam be magam, és nem is fogom, mivel nem bízom a védőoltásokban, rengeteg rossz dolgot olvastam róluk az interneten – válaszolta kérdésünkre Gajdos Martina.

Hajak Andrea remek lehetőségnek tartja, hogy a fiatal lányok ingyenesen hozzájuthatnak a védőoltáshoz, ugyanakkor ő maga nem élne a lehetőséggel.

– Sokat gondolkodtam rajta, hogy beadassam-e a védőoltást. Az egészség nagyon fontos, de az oltások nagyon drágák, több tízezer forintba kerülnek. Örülök neki, hogy a fiatalok most díjmentesen megkaphatják – osztotta meg véleményét Soltész Alexandra.

Szabó Dzsenifert ezidáig nem foglalkoztatta a téma, de, mint mondta, most elgondolkodik rajta, mivel a méhnyakrák megelőzése nagyon fontos.

HBN|Fotók: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában