Helyi közélet

2014.01.16. 16:29

Debrecen a devizakárosultak ellen?

Debrecen - Devizahiteles ügyekben a debreceni bíróságok általában a bankoknak adnak igazat.

Debrecen - Devizahiteles ügyekben a debreceni bíróságok általában a bankoknak adnak igazat.

Ha nem állsz ki a jogaidért, akkor ne panaszkodj, ha elveszted őket! Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen! Kártérítést a népnek!

Ilyen és ehhez hasonló feliratú táblákat tartott magasba az a csaknem 30 ember, akik csütörtök délelőtt a város több pontján, a Széchenyi utcai törvényszéknél, az ítélőtáblánál, az egyik nagy Piac utcai banknál és az Iparkamara utcai járásbíróságnál tüntetett.

Az akciót szervező Debreceni Koppány Csoport vezetője kérdésünkre elmondta, hogy elsősorban azzal elégedetlenek, hogy míg az utóbbi hónapokban devizahitelesek pereiben az ország több városában a kölcsönt felvevők nyertek, addig Debrecenben szinte kivétel nélkül a bankok.

Stefánné Tóth Judit úgy vélte, hogy a megyében tíz emberből nyolcat érintő probléma megoldására eddig a kormány által hozott intézkedések csak részmegoldást jelentenek. Szerinte az egyik legnagyobb gond az, hogy a pénzügyi felügyeletet ellátó szervezetek engedték, hogy a pénzintézetek az uzsorásokhoz hasonlóan a kihelyezett összegek sokszorosát kérjék vissza.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában