Helyi közélet

2014.01.09. 17:44

Balmazújvárosi polgármester: Tolnainé munkáján alapul a most zajló városrehabilitáció

Balmazújváros, 2014. január 9., csütörtök (MTI) - A Balmazújvárosban most zajló városrehabilitációs projekt, az Integrált Városfejlesztési Stratégia megvalósítása Tolnai Jánosné Szatmári Katalin munkáján alapul - közölte a település fideszes polgármester az MTI-vel.

Balmazújváros, 2014. január 9., csütörtök (MTI) - A Balmazújvárosban most zajló városrehabilitációs projekt, az Integrált Városfejlesztési Stratégia megvalósítása Tolnai Jánosné Szatmári Katalin munkáján alapul - közölte a település fideszes polgármester az MTI-vel.

Tiba István ezzel Kathiné Juhász Ildikó hajdú-bihari MSZP-elnök csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált, miszerint az MSZP a balmazújvárosi önkormányzatnál folyó rendőrségi eljárás kiterjesztését kezdeményezi a zöldhatóság volt vezetőjére, Tolnai Jánosné Szatmári Katalinra.

Tiba István elmondta: a rendőrség az önkormányzatnál a Tolnainéval kapcsolatos szerződéseket is vizsgálta, és mindent rendben talált. Ezért ezek nem is szerepelnek az ügyészségi vádiratban - tette hozzá.

Balmazújváros fideszes polgármestere beszámolt arról is, hogy már a kivitelezésnél tartanak a Tolnainé munkájára alapozódó városrehabilitációs munkák, és megtekintésükre szívesen látja városában Kathiné Juhász Ildikót.

A polgármester ugyanakkor Hajdúböszörményt is figyelmébe ajánlotta a szocialista pártelnöknek, ahol önkormányzati képviselő. "Célszerű lenne, ha Kathiné Hajdúböszörményben is szétnézne, ahol jelentős fejlesztések zajlanak, de erről neki nincs tudomása, mert a képviselő-testületi ülések 35 százalékán nem vesz részt, bár a tiszteletdíját felveszi" - jegyezte meg Tiba István.

Kathiné Juhász Ildikó csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kezdeményezik a balmazújvárosi önkormányzatnál zajló rendőrségi vizsgálat kiterjesztését az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség volt főigazgatójára.

A megyei szocialista pártelnök a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az MSZP információi szerint Tolnai Jánosné Szatmári Katalin cége, a Kertes 1997 Kft. annak a balmazújvárosi önkormányzatnak is készített tanulmányokat, amely ellen most a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat hivatali visszaélés gyanúja miatt. A szocialisták szerint a zöldhatóság korábbi vezetője a diplomája és doktori címe miatt kirobbant botrány, illetve a 13,7 millió forintos hűtlen kezelés vádja miatt kényszerült lemondásra.

"Többek között Tolnainé cége készítette Balmazújváros Integrált Városfejlesztési Stratégiáját is. A tanulmányt szakértőink jelenleg is vizsgálják, és minden jel arra mutat, hogy a több mint kétszáz oldalas anyag az internetről összeollózott tákolmány" - mondta az ellenzéki politikus. Kilátásba helyezte, hogy kiegészítő feljelentést tesznek a folyamatban lévő eljáráshoz.

- MTI -


Debrecen, Balmazújváros - MSZP: haszontalan tanulmányt készített Balmazújvárosnak is Tolnai Jánosné.


Debrecen, 2014. január 9., csütörtök (MTI) - A balmazújvárosi önkormányzatnál folyó rendőrségi eljárás kiterjesztését kezdeményezi a zöldhatóság volt vezetőjére, Tolnai Jánosné Szatmári Katalinra az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége - jelentette be a szövetség elnöke csütörtökön Debrecenben.


Püspökladány - Bíróság előtt áll a zöldhatóság nemrégiben lemondott elnöke egy püspökladányi hűtlen kezelési ügy miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában