Helyi közélet

2014.01.08. 10:07

Ahogy kinyitott, hoztak is anyatejet

Debrecen - Kósa: évi ötezer megyei újszülött mindössze egy százalékát érinti az anyatej-ügy.

Debrecen - Kósa: évi ötezer megyei újszülött mindössze egy százalékát érinti az anyatej-ügy.

Szerdán nagy médiaérdeklődés közepette újra megnyitotta kapuit a Miklós utcai anyatejgyűjtő állomás, melyet január elsejével zártak be. Az ott tartott sajtótájékoztatón Kósa Lajos elmondta, mivel a megyében születő évi mintegy ötezer gyermek egy százalékát érinti csak az anyatej-ügy, így megtehették azt, hogy emeljék az anyatej árát a korábbi 1800-ról 3000-re, amennyiben azért nem az állomás munkatársának kell elmenni (ha ők mennek, akkor csak 2500 forintot fizetnek egy literért).

– Ahogy ma kinyitott az állomás, már hozott is egy fiatalember anyatejet a Görgey utcáról – jegyezte meg a polgármester. Kérdésünkre arról is beszélt, a következő lépés az lesz, hogy január közepén a közgyűlés dönt az anyatejgyűjtő állomás további működtetéséhez szükséges újabb szerződés megkötéséről a Kenézy Kórházzal. Ezt követően, ha aláírták a megállapodást a finanszírozáshoz szükséges összeget betervezik a 2014-es költségvetésbe, ha ezt is szentesíti a képviselőtestület, akkor kezdődhet az új hely keresése. A polgármester szerint ugyanis a Miklós-Piac utcai kereszteződéshez közeli anyatejgyűjtő állomást jobb helyre kell költöztetni, de nem feltétlenül a fekvőbeteg-ellátáshoz kapcsolódó intézménybe.

– A városnak elég nagy az ingatlanállománya, s a vagyonkezelési osztály feladata lesz, hogy egyeztessen az állomás munkatársaival, a Kenézy szakembereivel, hogy milyen helyre lenne szükségük, azt elő kell hozzá majd készíteni, s még a szükséges engedélyek beszerzése is időbe telik – csak az ÁNTSZ vizsgálatok lefolytatása legalább 60 nap –, tehát még akár egy fél év is eltelhet a költözésig – tájékoztatott Kósa Lajos.

HBN

További részletek a Napló csütörtöki számában, illetve a naplo.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában