Helyi közélet

2014.01.03. 12:46

A válság sokakat vitt csődbe

Debrecen - A magyar kis- és középvállalkozók az összefogásban látják a kiutat.

Debrecen - A magyar kis- és középvállalkozók az összefogásban látják a kiutat.Mi lesz a magyar vállalatok sorsa a válság után? Erre a kérdésre keresték a választ novemberben 6 ezer 300 hazai kis- és középvállalat bevonásával egy online kutatás keretében. A felmérés szervezői azt tapasztalták, hogy a hazai kkv-szektor cégei megosztottak, és komoly változások is megfigyelhetőek az üzleti világképükben.

Harc a túlélésért

A válság minden eddiginél több vállalkozást vitt csődbe, és rengeteget sodort a csőd szélére. Éppen ezért kardinális kérdés, hogy az állam által nyújtott programokon túl mit tesznek a cégek a kilábalásért, és az eredményességük növeléséért. Vajon érdemes-e ma Magyarországon vállalkozni? A kisvállalati szektorra jellemző komor és negatív jövőkép ellenére ez a kérdés ma kifejezetten megosztja a vállalkozókat: a válaszadók 48,8%-a szerint minden nehézség ellenére igenis jó lehetőség a vállalkozás. Ezen a téren a nagykereskedők a leginkább elégedettek, 56,7%-uk gondolkodik pozitívan erről a kérdésről, ami azért is meglepő, mert csak 41,25%-uk árbevétele növekedett 2013-ban, tehát a sikeresség nem feltétlen áll összefüggésben a vállalkozás pozitív megítélésével.

HBN


Debrecen - Jó lehetőség ma Magyarországon vállalkozni? Erre keresték a választ.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában