Helyi közélet

2014.01.27. 18:06

A nők egészségéért festettek, raklapokra

Debrecen, Hosszúpályi - Debrecenben is aláírásokat várnak az elkészült művekre.

Debrecen, Hosszúpályi - Debrecenben is aláírásokat várnak az elkészült művekre.

2013. novemberében a budapesti Mályvavirág Alapítvány országos raklapfestő pályázatot hirdetett a nők egészségvédelme, a méhnyakrák megelőzése érdekében. A nyertesek vállalták, hogy a terveiket nagy méretben, hat raklapra megfestik. A hat díjazott közül ötöt a zsűri választott, egyet pedig a közönség, facebook-on történt szavazással.

A hosszúpályi Kozmáné Bődi IIdikó textiles iparművész-művésztanár is a zsűri a választottja lett (és a közönségszavazáson is szépen szerepelt).

A gyönyörű, hatalmas műveket a békéscsabai Csaba Center Jankay galériájában festették a díjazottak január 10-11-én. Kozmáné Bődi IIdikó egyedül dolgozott, kétnapos maratoni munkával készítette el művét.

A díjnyertes óriásművek a 8. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (január 19-25.) kapcsán hat magyar nagyváros (Budapest, Debrecen, Miskolc, Veszprém, Szeged, Békéscsaba) egy-egy plázájában vannak kiállítva.

A Debrecen Plázában, Kozmáné Bődi IIdikó műve mellett megállító táblán áll a kérés, hogy aki az előző évben volt méhnyakrák szűrésen, az írja rá a nevét az alkotásra. A jövő héten még végig ott lesz a kép, utána a debreceni Klinika nőgyógyászati osztályán helyezik el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában