Helyi közélet

2013.12.20. 14:14

"Zéró tolerancia" az ünnepek alkalmával is

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében 2013 decemberében is ellenőrzik a járművezetőket.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében 2013 decemberében is ellenőrzik a járművezetőket.

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek okai között szerepel az ittas járművezetés. Éppen ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság egyik fő célja, hogy az illetékességi területén bekövetkezett közlekedési balesetek számát csökkentse, ezért a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, az ittas járművezetők kiszűrése érdekében 2013 decemberében megyénk útjain különböző időpontokban, illetve helyszíneken ellenőrzik a rendőrök a járművezetőket. Az intézkedések alkalmával minden járművezetőnél ittasság ellenőrzést is végeznek az egyenruhások és a szabályokat megszegőkkel szemben következetesen járnak el.

Tájékoztatjuk a járművezetőket, hogy ittas járművezetés megítélésével kapcsolatban a „zéró tolerancia elve” érvényesül és a KRESZ általánosan tiltja az ittas járművezetést.

Ezúton szeretnénk felhívni minden kerékpárral közlekedő figyelmét, hogy az ittas kerékpározás is jogsértésnek minősül. Erre tekintettel a balesetek megelőzése érdekében a gépjárművezetők mellett a biciklivel közlekedőknek is számítania kell ittasság ellenőrzésekre.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy a téli időjárásra tekintettel ezen intézkedések alkalmával a rendőrség fokozottan ellenőrzi valamennyi jármű műszaki állapotát, így a világító-, és fényjelező berendezések működőképességét is.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, ÓVJUK MAGUNK ÉS MÁSOK ÉLETÉT, TESTI ÉPSÉGÉT!

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában