Helyi közélet

2013.12.10. 17:55

Vádemelési javaslat a csaló ellen

Debrecen - Hiába várták a külföldi munkára jelentkezők a buszokat, azok nem mentek értük.

Debrecen - Hiába várták a külföldi munkára jelentkezők a buszokat, azok nem mentek értük.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki a nyár folyamán több hónapon keresztül toborzott jelentkezőket külföldi munkára, a meghirdetett indulás időpontjában azonban hiába várták a buszokat, azok ugyanis nem mentek értük. Amikor a járőrök kiérkeztek a helyszínre, ott csak egymással vitatkozó embereket találtak.

A hajdúböszörményi lakos – aki esetenként álnéven mutatkozott be – azt ígérte az őt megkeresőknek, hogy csak az útiköltséget kell befizetniük, és ezért Nyugat-Európában keres munkát nekik – derül ki a megyei rendőrkapitányság közleményéből. A 21 éves férfi több tucat embert csapott be ily módon, információink szerint esetenként 65-80 ezer forintot kért a károsultaktól. A csaló a hitelességének erősítésére érdekében irodát is bérelt Debrecen belvárosában, ahol – forrásaink szerint – fiatalok dolgoztak, akiket nem fizetett ki.

N. Ferencet a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. A vele szemben indított nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészségnek.

HBN-SZZSL


Debrecen - A pénzt elvette, de munkát nem adott. A rendőrök vádemelést javasolnak a férfival szemben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában