Helyi közélet

2013.12.13. 07:27

Örömfalatokkal leptek meg beteg gyerekeket

Debrecen - Százötven gyermek nagymamáját „helyettesítették” a debreceni sztárséfek.

Debrecen - Százötven gyermek nagymamáját „helyettesítették” a debreceni sztárséfek.

Csorgott a méz, hullott a porcukor, olvadt a fénylő csoki a Séfakadémia konyháján, ahol öt séf sürgött–forgott csütörtök délelőtt, hogy meglepetést szerezzen százötven beteg, illetve fogyatékos gyermekeknek.

– Szomorú, ha Advent idején egy gyerek nem otthon, a tűzhely melege mellett várja az ünnepet és nem az édesanyja vagy a nagymamája süt neki süteményt, ezért mi gondoskodunk róla, hogy ők is érezzék az ünnepi készülődés örömét és a szeretetet – mondta Katona Erzsébet, Debrecen egyetlen professzionális főzőiskolájának tulajdonosa. A város, illetve a megye vezetői is csatlakoztak a jótékonysági akciónkhoz, Pajna Zoltán alpolgármester és Tóth Attila, a megyei közgyűlés alelnöke javasolták, hogy a gyermekklinikán tartózkodóknak és a Kiskorú Fogyatékosok Otthonában és Nappali Intézményében élőknek vigyünk süteményt – nyilatkozta.

– A saját gyermekeim imádják szuflét – érvelt választása mellett Rédai Attila, a Calico Jack Pub séfje, aki a csupacsokis finomságot karamellás popcorn-nal díszítette. Mákos-szilvás szánsütit alkotott Kövér Sándor, Pataky Péter datolyás sütivel készült, Tokaji Tamás gyömbéres ökörszembe sütötte bele minden jó kívánságát, Tóth Károly pedig koreai narancsos tésztakorongot tálalt fahéjas nádcukorral és nutellával töltve.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában