Helyi közélet

2013.12.11. 09:51

Optimistá(bba)n a jövőbe

Debrecen - A magyar munkaadók több mint tizede számol létszámbővítéssel 2014 elején.

Debrecen - A magyar munkaadók több mint tizede számol létszámbővítéssel 2014 elején.

Minden tizedik magyar munkaadó a létszám bővítését tervezi 2014 első negyedében, 8 százalékuk elbocsátásokkal számol, míg 74 százalék szerint nem várható változás; ez a legoptimistább előrejelzés 2009 óta - derül ki a Manpower felméréséből.

Hol a legjobbak?

Nőtt a felvételi kedv az előző negyedévhez, és a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva is, és csaknem valamennyi régióból és szektorból pozitív kilátásokról számoltak be a munkaadók. A szezonálisan kiigazított adatok szerint a munkakeresők kilátásai a pénzügyi és üzleti szolgáltatások területén a legjobbak. A magyarországi felmérés 19 negyedéves történetében mindössze négyszer produkált negatív mutatót, az előrejelzések többségében viszont a legjobban szereplő ágazatok között volt - mondta el Kiss Judit, a ManpowerGroup Magyarország ügyvezetője. Kilenc szektorból hétben a munkaadók az alkalmazottak számának növekedésére számítanak. A pénzügyi és üzleti szektor mellett optimisták a kilátások a vendéglátóiparban, a gyártás, valamint a köz- és szociális területeken is. Az építőipar kilátásai továbbra is a negatív tartományban vannak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában