Helyi közélet

2013.12.21. 11:19

Nincs akadálya a közvilágítás javításának

Debrecen - Jövőre javítanak a közvilágítás fényerején a Móricz Zsigmond úton.

Debrecen - Jövőre javítanak a közvilágítás fényerején a Móricz Zsigmond úton.

Az utóbbi napokban több olvasónk is arra panaszkodott, hogy a város néhány pontján kicsi a közvilágítás fényereje.

Juhász György az Agorán például ezt írta: a 2-es villamos vonalán szinte mindenütt nagyon jó a fényhelyzet, de „ha fűre futotta, akkor a Békessy Béla utcai és a Kartács utcai megállók környékére miért nem jutott két-két lámpa? Most is sötétségbe burkolóznak ezek a megállók, ha meg a fák kizöldülnek, este még a bennszülöttek sem fogják ezeket a megállókat megtalálni!” Szintén veszélyesnek tartotta az Auguszta előtti gyalogátkelőhely és buszvárók kivilágítását, ahol a két klinikatelep között nagy a gyalogosforgalom.

Javítanak a helyzeten

A 2-es villamosvonal építése során korszerű, nagy fényerejű közvilágítási oszlopokat helyeztek ki – írta válaszában a polgármesteri hivatal Városfejlesztési Főosztályának vezetője. Varga László hangsúlyozta, amennyiben a mérések azt igazolják, hogy a fényerősség nem mindenhol megfelelő, további lámpatesteket szerelnek fel. Az illetékes bejelentette: a jövő évi költségvetés tervezésekor az egész Móricz Zsigmond út közvilágításának korszerűsítésével számolni fognak.

HBN–OCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában