Helyi közélet

2013.12.12. 18:55

Nem csupán kutyafuttató lenne

Debrecen - Európai színvonalú létesítmény oldhatja meg a tócóskerti gazdik gondjait.

Debrecen - Európai színvonalú létesítmény oldhatja meg a tócóskerti gazdik gondjait.

Van olyan hely, ahol a kistestű kutyák gazdái nyugodtan elengedhetik kedvenceiket anélkül, hogy félteniük kellene őket a nagyobb ebek harciasságától? Egy évek óta tervezett futtató megvalósítása után lesz! A létesítmény létrehozását tervező és majdan működtető Támogassuk a Rászoruló Állatokat Alapítvány képviselője, Szilágyi Attila adott erről tájékoztatást lapunknak.

Szegregációs felépítésű

Az alapítvány és a város vezetése már dolgozik a részleteken, a tervek szerint az István út 13. alatt található Tara-Vet Állatorvosi Rendelő mögötti területen jönne létre az európai mércével is modern létesítmény.

Szilágyi Attila elmondta, összesen 2100 négyzetméter alapterületű lenne, abból 1500-at az önkormányzat adna, míg a többit az alapítvány.A területet körülvevő kerítés, a különböző zsilipkapuk illetve a kamerarendszer összesen három és fél millió forintos költséget is az alapítvány biztosítja. Ebből is látszik, hogy ez futtató nem az eddig megszokott színvonalú lesz, hiszen kamerával megfigyelt, vandál- és szökésbiztos rendszerűre tervezik.

Amivel pedig messze földön egyedülálló, az a szegregációs felépítés, azaz a kis és nagytestű, valamint a békésebb, illetve izgágább ebek nem találkozhatnak egymással, háromféle zsilipes rendszerű kapu biztosítja az elválasztásukat. Így gazdáik nyugodtan engedhetik el őket, de számukra is igyekeznek komfortossá tenni a létesítményt, amelyben a dohányzóhelyet használhatnak és az eső elől fedett helyre húzódhatnak majd be. Téliesítik is a várakozó helyeket, nyáron pedig párasátor gondoskodik állat és ember hűsítéséről.

További részletek a Napló pénteki számában.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában