Helyi közélet

2013.11.22. 13:54

Szakmaközi megbeszélés a gyermekek védelme érdekében

Hajdú-Bihar - A gyermekvédelmi feladatok teljesítése számos szakterület szakembereinek széles körű együttműködését kívánja meg.

Hajdú-Bihar - A gyermekvédelmi feladatok teljesítése számos szakterület szakembereinek széles körű együttműködését kívánja meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelt feladatként kezeli a család-, gyermek- és ifjúságvédelmet. Ennek egyik legfontosabb állomása a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaival való rendszeres és hatékony munkakapcsolat fenntartása.

Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő és Gyermekjóléti Központja 2013. november 22-én a kiskorúak védelmével kapcsolatos rendőri, gyámhatósági és gyermekjóléti feladatok végrehajtásának elősegítése az összehangolt és hatékony fellépés érdekében egymást kölcsönösen segítő intézkedések, konkrét esetek megbeszélése és elemzése céljából rendezett szakmai megbeszélést.

A konzultáción Bak István r. alezredes a Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főreferense képviselte a főkapitányságot. Előadásában bemutatta a kiskorúak védelmének – a gyermekvédelmi törvény és más jogszabályok által meghatározott – rendőrségi feladatait, valamint a főkapitányság gyermekvédelmi tevékenységét. Beszélt a gyermekbarát igazságszolgáltatásról, külön kiemelve a Berettyóújfaluban kialakított gyermek meghallgató szoba jelentőségét. Elmondta, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei évente 1500 esetben élnek jelzéssel a gyermekjóléti szolgálatok, a gyámhivatalok és a jegyzők irányába, amikor a rendőri intézkedések során kiskorúak veszélyeztetettségét észlelik.

Felhívta a gyermekvédelemben résztvevők figyelmét az együttműködés, az egymás kölcsönös tájékoztatása, valamint a visszacsatolás fontosságára.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában