Helyi közélet

2013.11.19. 20:14

MSZP: Földlenyulás helyet agrárvállalkozásokat

Debrecen - Miközben a Fidesz fejlődő vidéket ígért, az elmúlt 3 és fél évben csak látszatintézkedéseket tett a kormány - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Kathiné Juhász Ildikó, az MSZP megyei elnöke.

Debrecen - Miközben a Fidesz fejlődő vidéket ígért, az elmúlt 3 és fél évben csak látszatintézkedéseket tett a kormány - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Kathiné Juhász Ildikó, az MSZP megyei elnöke. Hozzátette, óriási gond vidéken a munkanélküliség. Habár az éhbérért végzett közmunka, a 3 hónaposra csökkentett álláskeresési járadék, valamint a külföldre menekült magyarok együttesen javítják a statisztikai adatokat, az észak-alföldi régióban szeptemberben a regisztrált munkanélküliek aránya még így is elérte a gazdaságilag aktív népesség 17,7 százalékát, és a megyében is meghaladta a 17 százalékot.

Az egyik legnagyobb bűne a Fidesznek, hogy a termőföldet lenyúlja a haveroknak. Az MSZP programja ezzel szemben valódi növekedést jelentene a vidéknek. A fontos élelmiszerek ÁFA csökkentését hajtaná végre és klientúraépítés helyett korszerű, versenyképes agrárvállalkozásokat teremtene - mondta az elnök.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában