Helyi közélet

2013.11.26. 18:39

Megszűnnek a centrumok

Debrecen - Öt hete van a Debreceni Egyetemnek átrendezni a szervezeti felépítését.

Debrecen - Öt hete van a Debreceni Egyetemnek átrendezni a szervezeti felépítését.

Az országgyűlés hétfői döntése nyomán oktatási intézmények különböző karai nem hozhatnak létre centrumokat, ezzel január 1-től megszűnik az Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, az Orvos- és Egészségtudományi Centrum, valamint a Tudományegyetemi Karok.

Az országban egyedülálló módon önálló gazdasági egységek a jövőben a karok irányítása alá tartoznak majd.

– Ezzel a 2000-ben indult egyetemi integrációs folyamat magasabb szintre emelkedik – fogalmazott Dr. Szilvássy Zoltán rektor a keddi sajtótájékoztatón. Mint mondta: érveket és ellenérveket is tudna felhozni, ha valaki azt kérdezné a lépés segítette-e az egészségügyi egységesítést. Az intézményvezető hangsúlyozta a struktúrális átrendeződés miatt nem szűnnek meg állások, a centrumelnökök feltehetőleg rektorhelyettesként folytatják munkájukat és a többi dolgozó feladatkörét is igyekszenek beilleszteni a kari rendszerbe, hiszen teendőből nem lesz kevesebb. Hangsúlyozta: a betegek és hallgatók semmit sem éreznek majd a változásból. Gazdasági szempontból azonban sok a tennivaló.

HBN-HaBe

További részletek a szerdai Naplóban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában