Helyi közélet

2013.11.08. 11:15

Konzultációs fórum Debrecenben

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság 2013. november 7-én második alkalommal rendezte meg a konzultációs egyeztetést.

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság 2013. november 7-én második alkalommal rendezte meg a konzultációs egyeztetést.

A rendezvényen a rendőrség, a város illetékességi területén működő önkormányzatok, társszervek, állami és civil szervezetek, polgárőrcsoportok vettek részt, annak érdekében, hogy az eddig kialakult partneri kapcsolatukat a közrend, közbiztonság fenntartása, javítása és a bűnmegelőzés érdekében szorosabbra fűzzék.

Ebben az évben a konzultáció fő témája az időskorúak áldozattá válásának megelőzése volt. Erre tekintettel, a hatékony egyeztetés érdekében a fórumon jelen voltak az illetékes idős klubok vezetői, valamint a Debreceni Városi Szociális Szolgálat vezetője is.

A rendőrség mindig kiemelt figyelmet fordít az életkoruknál, egészségi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb személyekre, az időskorúakra, ezért a fórumon a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Uzonyi Attila r. ezredes úr ismertette a szép korúakra leginkább leselkedő veszélyhelyzeteket, amelyeknek megelőzési lehetőségeire, az áldozattá válás elkerülésének legfontosabb tényezőire is kiterjedt az előadás.

A résztvevők a közös cél elérése érdekében továbbra is folyamatosan egyeztetnek a felmerülő problémák kezelése, megelőzése érdekében.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában